Wisseling van de wacht; nieuwe jeugdouderling Wisseling van de wacht; nieuwe jeugdouderling
Hou vol!
“De vreugde in U is onze kracht” bad ds. Woudenberg in de dienst van afgelopen zondag 13 december.
Hoe staat het met jouw kracht in deze coronatijd? Er mag niet zo veel. Gelukkig kunnen jullie nog naar school/je opleiding. Maar ook daar is het raar. Mondkapje op, afstand houden…. Het is vreemd om afstand te moeten houden, want zo is het toch moeilijk liefde te tonen?
Allen die uw hoop vestigt op de HEER: wees sterk en houd moed.” Psalm 31:25
Er wordt al gerept over een vaccin. Een medicijn dat ons moet beschermen tegen corona. Fantastisch dat wetenschappers dit kunnen. Wat een talent hebben ze ontvangen van God!
Maar het duurt nog even voordat we aan de beurt zijn.
“Houd moed”… Hou vol!
Want, ook al is het moeilijk, afstand houden is nodig. Je wil het toch niet op je geweten hebben dat jij iemand anders besmet die dan in het ziekenhuis beland… of misschien wel erger? Denk je hier wel eens aan?
Feestdagen
Kerst en oud en nieuw komen er aan. Hooguit een paar gasten (of misschien wel helemaal niet). Geen vuurwerk met oud en nieuw. Feestdagen zo anders als voorheen.
Maar toch “feest”  Want we gedenken dat onze Here Jezus is geboren. Vergeten we dat niet? Vier daarom feest, op een andere, misschien wel ingetogen manier. Denk terug aan het afgelopen jaar, maar kijk vooral vooruit. Hij, onze Here, gaat met ons mee!
Nieuwe Ouderling
In deze tijd komt er een wisseling van jullie jeugdouderling. Ik mag na ruim 4 jaar op 10 januari 2021 afscheid van jullie nemen als jeugdouderling. Naamgenoot Henk (van Ark) neemt het stokje van me over. Bij hem is dit ambt in zeer goede handen. Henk is jullie vanuit de FM bekend. En dat is fijn!
Voor hem is het wel nieuw om jeugdouderling te zijn. En daarom vraag ik jullie (en de gehele gemeente!) hem er bij te helpen. Alleen kon ik het niet en werd ik gelukkig bijgestaan door velen. Dat heeft Henk ook nodig! Bovenal wil ik iedereen vragen Henk ook mee te nemen in je gebed. Ook ik kon niet zonder jullie gebed en Zijn kracht.
Mijn gebed voor Henk komt uit Deuteronomium 31 vers 8
“De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.”
 
Ouderling en Consulente Ouderling en Consulente

Henk Binnendijk, jeugdouderling.
Telefoon: 621399 . E-mail: jeugdouderling@goedeherderkerkepe.nl.

Joanne Coes-Holland, jeugdouderling
Telefoon: 06 22 89 16 66 . E-mail: jeugdouderling@goedeherderkerkepe.nl

Miranda Overeem, jeugdconsulente.
Telefoon: 06 81 33 86 51. E-mail: familieovereem@outlook.com

 
Knutselkids en Knutselspetters Knutselkids en Knutselspetters

KNUTSELKIDS & KNUTSELSPETTERS - 4 tot 12  jaar.
Voor kinderen die van knutselen houden. Eens in de twee weken op donderdag in "Upstairs" in de Goede Herderkerk.

Tijdstip: 18.15- 19.00 uur.

Contactpersoon: Elize van Schoonhoven, tel. 06 29795017; e-mail: hj.ewvanschoonhoven@gmail.com
 
Follow Me Follow Me
12 - 16 jaar
Bij FOLLOW ME ontdek je op een eigentijdse manier wie Jezus is en wie Hij persoonlijk voor je wil zijn. Wat wil God door Zijn Woord tegen je zeggen? Wat wil de Heilige Geest voor je betekenen? Ook jouw vragen komen aan bod. Follow Me is op donderdagavond vanaf 19.30 uur in Upstairs.

Contactpersoon: Wieneke van Rijsten, tel. 06 21458141; e-mail: wieneke@vanrijsten.nl
 
Follow Me Next Follow Me Next
16 - 18 jaar
Bij FOLLOW ME NEXT ga je verder met de methode, maar aangepast aan je leeftijd. Je ontdekt op een eigentijdse manier wie Jezus is en wie Hij persoonlijk voor jou wil zijn. Wat wil God door Zijn Woord tegen je zeggen? Wat wil de Heilige Geest voor je betekenen? Ook jouw vragen komen aan bod. FOLLOW ME NEXT is  één keer in de twee weken op donderdgavond om 20.30 uur bij één van de leiding thuis.

Contactpersoon: Wieneke van Rijsten, tel. 06 21458141; e-mail: wieneke@vanrijsten.nl 
 
Club Zuuk Club Zuuk
4 - 12 jaar
Voor kinderen uit Zuuk en omgeving die actief bezig willen zijn. Je maakt er leuke dingen en het is ook nog eens gezellig. Eens in de twee weken op vrijdagavond van 19.00 - 20.00 uur in de kapel te Zuuk aan het Koepad.

Contactpersoon: Anneke Pleiter. Telefoon: 06 11244859; e-mail: pleitera@hotmail.com
 
Bible Young Bible Young
18 jaar en ouder
In deze groep kom je met leeftijdsgenoten samen om in de Bijbel te lezen en hierover met anderen in gesprek te gaan. Je leert elkaar steeds beter kennen.
Bij Bible Young verbinden we verhalen uit de Bijbel aan jouw leven. Bible Young is één keer in de twee weken op dinsdagavond om 20.00 uur.

Contactpersoon: ds. Lampen, tel. 0578 618416,
e-mail: dslampen@gmail.com
 
EO-jongerendag EO-jongerendag
12 jaar en ouder.
UPDATE 03 april 2020:
In het kerkenblad van begin april staat een oproep voor de EO jongerendag voor 6 juni 2020. Dit artikel is al meer dan een week geleden voor de druk van het kerkblad aangedragen. Veranderingen in deze tijd volgen elkaar zo snel op dat het dan logisch is dat het soms even mis gaat. Zo ook nu. Op 31 maart zijn we geïnformeerd dat de EO jongerendag van 6 juni 2020 is verplaatst naar 5 juni 2021

Vragen over reeds bestelde kaarten worden door de EO zelf op hun site beantwoord:  https://beam.eo.nl/artikel/2020/03/eo-jongerendag-2020-verplaatst-alle-vragen-en-antwoorden 

Volgend jaar staat er op 5 juni 2021 een nieuwe jongerendag gepland. Ook dan zullen de Goede Herderkerk en de Regenboogkerk hun best doen om te zorgen voor een (happy) bus!Origineel bericht
Ook dit voorjaar willen we weer met een volle bus naar de EO-jongerendag. De jongerendag is hét event waar je als tiener bij wilt zijn. Meer info volgt
op de websites van de EO en Goede Herderkerk.

Contactpersoon: Kirsten van Ee, e-mail: kirstenvantriest@hotmail.com
 
Belijdenis Belijdenis

Het leven is vol keuzes. Zoveel dat je soms niet weet wat je moet kiezen en last krijgt van keuzestress. Soms kun je er zelfs moe van worden. Heel
anders is dat met je keuze voor God. Dat geeft rust.Waarom? Gods  keuze voor jou gaat vooraf aan jouw keuze voor God. Eerst is er de keuze van God. En dan de vraag: ‘Kies jij ook voor God?’ Hopelijk is het antwoord ‘ja’. Bij dit ‘ja’ past belijdenis doen. In het midden van de gemeente, jouw gemeente, delen dat God jou heeft uitgekozen en dat jij voor God kiest.
Wie belijdenis doet, antwoordt op Gods liefde voor jou persoonlijk. Voorafgaande aan de belijdenis mogen we elkaar ontmoeten tijdens de belijdeniscatechese.
Nieuwsgierig, geïnteresseerd of al vastbesloten? Laat het even weten, zodat we met elkaar daarover verder kunnen spreken.
Voor belijdenis doen geldt dat je niet snel te jong en zeker nooit te oud bent! Van harte uitgenodigd.

Start: maandag 4 november en daarna steeds de eerste en derde maandag van de maand
Tijd en plaats: 20.00 uur in de Goede Herderkerk
Info/opgave: ds. Roberto Buijs, tel. 0578-849987,
e-mail: predikant-gcbuijs@goedeherderkerkepe.nl 

 
Ieder kind een eigen aanpak Ieder kind een eigen aanpak
Het is voor ouders een kunst om te ontdekken hoe hun kind in elkaar zit en hun opvoeding daaraan aan te passen. En hoe ga je om met verschillen? Deze cursus is een hulpmiddel om het aangeboren gedragspatroon van je kind én jezelf te ontdekken.
De opgedane kennis kan een prachtige bijdrage leveren aan de relatie met je kind! De data van de vijf avonden worden vermeld in het kerkblad.

Data: woensdagavonden van 20.00 tot 21.30 op15 en
29 januari, 12 en 26 februari, 11 en 25 maart


Contactpersoon en opgeven bij: Joanne Coes,
tel. 06 22891666, e-mail: joannecoes@hotmail.com