De weg naar het heden De weg naar het heden


De evangelisatie was uitgegroeid tot een volwaardige gemeente en men wilde niet langer functioneren in een zekere afhankelijkheid van de centrale Hervormde gemeente (Grote Kerk).
Er gingen steeds meer stemmen op om de kerkelijke structuur in Epe zodanig te wijzigen dat de Evangelisatie een eigen status als wijkgemeente zou verkrijgen.

Na veel overleg tussen de Hervormde gemeente Grote Kerk en de beide evangelisaties, bleek uiteindelijk dat de enige mogelijkheid het stichten van een buitengewone wijkgemeente was. Dit gebeurde in 1975 toen voorganger Eveleens met emeritaat ging.

De “Buitengewone wijkgemeente Goede Herderkerk” startte toen met 1 nieuwe predikantplaats. De eerste predikant was Ds. J. Korpershoek uit De Bilt, die op 27 februari 1977 intrede deed. Hij vertrok in 1980 naar Kralingen.

Zijn opvolger was Ds. G.S. Alma die op 15 februari 1981 vanuit Soest naar Epe kwam en bleef tot zijn vertrek naar Baarn in 1988.

Daarna kwam Ds. K. de Graaf uit De Krim. Hij deed intrede op 3 september 1989 en vertrok in juni 1994 naar Steenwijk.

Hij werd opgevolgd door Ds. W. Tijink uit Zwolle, die op 18 september 1994 werd bevestigd en afscheid nam in januari 2000 om naar Zwartsluis te gaan.

In de periode van juli 2000 - november 2014 was Ds. E.S. Klein Kranenburg, afkomstig uit Lisse, verbonden aan de Goede Herderkerk. Hij nam afscheid van onze gemeente i.v.m. het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en werd vervolgens bevestigd als bijstand in het pastoraat in Welsum.

In juli 2013 kwam ds. B. Lampen naar onze gemeente, waar hij bevestigd werd als 2e predikant. Dit was tijdelijk, want met het vertrek van ds.Klein Kranenburg was hij vanaf september 2014 de predikant van onze gemeente. Ds. Lampen kon uiteindelijk voor 50% zijn taak binnen onze gemeente vervullen.

In overleg en medewerking van de gemeente is er voor gekozen om naast ds. Lampen een fulltime predikant aan te stellen en op 1 juli 2018 deed ds. G.C. Buijs uit Zevenbergen zijn intrede in de gemeente van de Goede Herderkerk.

Sinds mei 2004 maakt de Goede Herderkerk deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland en heeft daarin de status van wijkgemeente van bijzondere aard.
 

terug